Aklına yeni fikir geldiğinde her insan bir durur, düşünür, “acaba bunu daha önce birileri yapmış mıdır?” diye. Fikrini fazla basit görenlerin aklına gelen ilk soru “insanlar ve yatırımcılar tarafından rağbet görür mü acaba?” sorusudur. Kendini bu konuda ikna edemeyenler için her şey başlamadan fikir aşamasında biter. Oysa ki size biraz sonra vereceğimiz örneklerin basitliğini görünce hayrete düşeceksiniz. Üstelik bu fikirlerin değerleri milyonlar değerinde…

Basit Fikirler Başarılı Olabilir Mi?

İşte milyonlar kazandıran basit iş fikirleri;

Sutyen Yıkama Topu: BraBalls

Vietnamlı Kieu Phan her yıkmadan sonra yıpranmış sutyenlerini gördükçe artık bu duruma bir son vermeyi düşündü. Çünkü çamaşır makinesinde yıkanan sutyenleri genişleyip formunu kaybediyordu. Onun için sutyenleri elde yıkamak mecburiyetinde kalıyordu. Bunun sonucu olarak sutyenlerin formunu kaybetmeden yıkanabilmesi fikri üzerine düşünmeye başladı.

Uzun araştırmalar sonunda ilk sutyen yıkama toplarını geliştirdi. 6 senelik bir gayretin sonunda Phan, Kanada ve Amerika’da yüksek kazançlar elde eden bir firmanın sahibi oldu.

Kollu-Cepli Battaniye: The Slanket

Üniversite yurdunda kaldığı senelerde Gary Clegg, soğuk kış günlerinde televizyon seyrederken kanal değiştirmek için kolunu sürekli üzerine örtündüğü uyku tulumunda dışarı çıkarmaktan şikayetçi oluyordu. Bunun üzerine kollu bir battaniye projesi kafasında canlandı. İlk prototipini diktirdikten sonra 2004’te kardeşiyle birlikte seri üretime başladı ve bu girişimcilik fikirleri iki kardeşe 2009 yılına kadar tam 7 milyon dolar kazandırdı.

Ayakkabılar İçin Kırmızı Taban Etiketleri: Rosso Solini

Kolay iş fikirleri denilince akla ilk gelenlerden biri de İrlanda asıllı Tara Haughton. O bu fikri bulduğunda henüz on altı yaşındaydı. İspanya’ya ailesi ile birlikte bir düğüne giden genç kız yeni almış olduğu ayakkabısının altına sökülen etiketin yapışkanı sayesinde kırmızı bir konfeti parçasının yapıştığını gördü. Bu görüntü onun epey hoşuna gitti. Haughton düğünden sonra eve gider gitmez yapışkanlı kırmızı bir kağıt aldı, ayakkabılarının tabanına göre onu kesti ve tabanlarına yapıştırdı. Böylelikle ilk ayakkabı etiketlerini oluşturmuş oldu.

Bunu fikir aşamasında bırakmayıp geliştiren Haughton, Rosso Solini adında bir şirket kurdu ve kısa sürede büyük sükse elde etti. Şu anda yirmiden fazla ülkeye fikrini ihraç ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin