1.6 Milyon Galaxy Note 7S Hatalı Batarya İçeriyor Olabilir

Haberler, Samsung için her geçen gün daha kötü bir hale geliyor. Amiral gemisi Galaxy Note 7 uzun süredir su alıyor ve görünene göre son darbe gemiyi batırabilir. Teknolojiyle ilgilenen herkes, telefonun başına gelenleri biliyordur. Kore’li teknoloji devinin son telefonu, şarjdayken patlıyor, bu olay dünyanın farklı yerlerinde birbirlerinden bağımsız olarak gerçekleşti. Samsung ise şimdilik küresel bir kriz olmadığını, Galaxy Note 7 telefonlarının sadece yüzde 0.01’lik bir kısmının hatalı olduğunu iddia ediyor.

Elektronik dünyasında, Samsung’un manipülasyonda bulunduğunu, hatalı batarya ile üretilen telefonların oranın %65 olduğunu iddia eden raporlar çıkmaya başladı.

Samsung, batarya üretimininde dışa olan bağımlılığını ortadan kaldırmak için Samsung SDI isimli bir şirket kurdu. Samsung SDI’ın ilk ve en önemli faaliyeti, Galaxy Note 7S’in bataryalarını üretmek oldu. Samsung’un bataryaları daha önceleri Çin merkezli ATL firması tarafından üretiliyordu. Note 7S’in bataryalarının bir kısmı Samsung SDI tarafından bir kısmı ise ATL tarafından üretildi. Wall Street Journal ve Korea Herald gazetelerinin raporuna göre bataryaların %65 ile %70’i Samsung SDI tarafından üretildi ve hatalı olan bataryalar, Samsung SDI tarafından üretilenler. Yani kriz, teknoloji devinin iddia ettiğinden çok daha derin olabilir.

Samsung, Galaxy Note 7S modelinden bugüne kadar 2.5 milyon adet üretti. Korea Herald’a göre bunların %70’i, Wall Street Journal’a göre ise %65’i Samsung SDI bataryalarını kullanıyor. Eğer gazetelerin birbirleriyle örtüşen iddiaları doğruysa, bu telefonların en az 1.6 milyon tanesi hatalı.

Şirket yetkilileri ve teknoloji otoriterleri bu konuda endişelenedursun Samsung kullanıcıları bu durumu çok da umursuyor gibi gözükmüyor. Reddit, XDA, The Verge gibi forumlarda 7S kullanıcıları genellikle bu sorunu umursamadıklarını, birkaç patlama vakasının kronik bir arızaya işaret etmediğini söylüyorlar. Şu ana kadar 35 kayıtlı patlama vakası yaşandı. Çok az insan, bu telefonlarının toplatılması gerektiği yönünde fikir belirtmiş.

İki yeni patlama haberi de Avustralya ve Tayvan’dan geldi. Bu iki ülkedeki olaylar da diğer bütün vakalarla aynı; telefon şarj olurken patlıyor. Avustralya ve Tayvan’daki patlama haberleri, Wall Street Journal’ın Samsung SDI raporundan hemen sonra geldi.

Samsung, şu ana kadar küresel geri çağırma kararı açıklamadı. Böyle bir karar açıklanır mı açıklanırsa hangi telefonlar geri çağrılır şimdilik merak konusu. Otoriterlerin tahminine göre olası bir geri çağırma kararı Samsung’a 1 milyar dolara mal olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin